top of page

Zgodbe naših non in nonotov

Marija P.

Od četrega leta dalje sem vedno sama morala iti po vodo k studencu. Pri desetih letih nisem hotela iti po vodo, ker me je bilo strah močeradov. Mama je primila dolgo kanelo in takoj ko sem jo zagledala sem zbežala. Sestre in mama so me cel dan klicale, da bi prišla domov. Jaz sem se tiho skrivala pri stari peči in čakala, da se zmrači. Ko je padla tema, sem hitro stekla v sobo in šla spat - brez večerje seveda.


 

 

Marisa

Ko sem bila majhna, za pusta nisem imela primerne obleke. Zato sem odstranila mamine zavese, da bi si lahko zašila obleko in šla na parado v Milje. Zavese so bile tako lepe, z lepimi pisanimi cvetovi. Verjela sem, da sem takrat bila najlepša. Hahaha.

 

Slavica

Ko sem bila mlada, sem imela navado vsako jutro hoditi v Izolske hribe. Enkrat sem se v višavah izgubila in sama nisem našla poti nazaj. Komaj pred nočjo so me začeli iskati. Jaz sem nenehno kričala "POMOČ" in komaj preden je sonce vstalo so me našli in REŠILI. Hvala vam!

Rina

Ko sem bila majhna, ne vem zakaj, sem vrgla v ogenj in zažgala mamino edino lepo obleko. Zato, da vidim, kako se bo obleka kadila. Imela sem tisti nor trenutek, ki ga še danes obžalujem. Takoj sem se opravičil mami. Ona pa se ni niti jezila. Potem sva skupaj gledali gorečo obleko in spomnim, da je bilo lepo toplo.